Про нас

Наші проекти


Фотогалерея

Ми у соцмережах

wikipedia    facebook

Moy mir    Vkontakte


Земляцтва


Партнери

Подільська кухня
12.10.2010 : Киев
Подільська кухня
Подільська кухня – це традиційний національний кулінарний стиль жителів Вінницької області. Страви подільської кухні є культурною спадщиною цього регіону завдяки своєму вишуканому смаку, нескладності приготування та довгій історії кулінарного мистецтва Поділля.

Особливістю подільської кухні є те, що вона, завдяки розташуванню у самому серці України, гармонійно увібрала у себе найкращі традиції кухонь з різноманітних куточків нашої Батьківщини. Кухня Поділля також вдало запозичила досвід інших держав (Молдови, Румунії, Туреччини, Греції, Росії тощо).

Подільська кухня у своїх рецептах та ідеології приготування страв спирається як на незрівнянне поєднання смакових та поживних властивостей, так і на гармонійне використання усіх груп продуктів (овочі, м’ясо, риба, птиця, молочні продукти, крупи, фрукти тощо). Використання у приготуванні різної тваринної і рослинної сировини, а також раціональні способи приготування роблять ці страви поживними, смачними, соковитими і ароматними.

До найпопулярніших для вінничан страв подільської кухні належать: хліб, борщ, супи, манзарики, фаршировані овочі, салати, овочеві каші, фарширована птиця, холодець, заливне з риби, м’ясні крученики, завиванці, карасі в сметані, січеники, гуска з яблуками, запечена телятина, битки яловичі, буженина, смажене порося, голубці, тушкована капуста. Із солодких страв подільської кухні перевага надається налисникам, бабці (сирній, заварній і фруктовій), тістечкам, тортам, мандрикам, ватрушкам, плетеникам, рогалям, пряникам, пухкеникам, бубликам, коржикам, пундикам, піннику, киселю.

Страви подільської кухні пройшли випробування часом і дотепер є знаними не тільки в Україні, а й за її межами, здобувши всесвітню популярність та увійшовши до меню найкращих ресторанів різних країн світу.

За ініціативи Молодіжного крила Товариства «Вінничани у Києві» на сайті Товариства стартував новий проект «Подільська кухня», у якому буде систематизовано інформацію про страви кухні нашої малої батьківщини.

Запрошуємо до ознайомлення з наявною інформацією та долучення власної (рецептів приготування, фото тощо) з тематики «Подільська кухня». Вітаються традиційні, а також оригінальні рецепти.

З питань додавання інформації звертайтеся до голови Молодіжного крила Товариства Оксани Неживенко.

Контакти:
Оксана Неживенко
050 387 97 95
oksana.nezhyvenko@gmail.com

 Звертань: 4045
Фото дня
Вінниччина
"Чечельницька весна"
Вінничани у Києві
Відродження музею М. Леонтовича, Галина Тарасюк на районній художній виставці разом з працівниками культури Теплицького району
Згадай батьківщину
Віртуальний проект Товариства «Вінничани у Києві» створений для інтеграції київських вінничан, полегшення спілкування між ними, встановлення контакту та нових корисних знайомств. Своїм завданням ми також вважаємо і збереження історії Вінниччини, популяризацію її культурних та духовних надбань, вшанування історичних місць та важливих подій, всісвітньо відомих постатей - вихідців з Вінниччини. Пропонуємо Вам ознайомитись з цікавими матеріалами та історіями, які розміщені за посиланням нижче.
Інтерв’ю
Опитування
Який сувенір ви привозите з Вінничини?
Вінницькі цукерки
Горілку ~Nemiroff~
Вінницькій хрін
~Мед Поділля~
Продукти ~АВІС~
Підписка
Я хочу отримувати останнi новини та цiкаву iнформацiю за цiєю адресою:
Погода
Яндекс.Погода
Яндекс.Погода
»   Новини     »   Персоналiї     »   Контакти     »   Наші фото     »   Запрошення до товариства