



|
Подільська кухня
28.03.2011 : Киев Вівсяне печиво домашнє!  |
Складові:
• 100 г (1 склянка) вівсяних пластівців
• 150 г цукру
• 100 г розм’якшеного вершкового масла
• 1 яйце
• 1 щіпка ваніліну
• 1 ст. ложка (15 мл) молока
• 1 склянка (150 г) борошна
• 1/3 ч. ложки соди (можна погасити оцтом)
• 2/3 ч. ложки розпушувача для тіста
• 1/2 ч. ложки кориці
• 2 щіпки солі
• 1/2 склянки родзинок
• 1 ч. ложка натертої лимонної цедри
1. Розігрійте духовку до 175°С. Злегка змастіть дечко жиром або вистеліть його папером для випічки.
2. Збийте міксером вершкове масло і цукор. Збиваємо масло з цукром
3. Додайте яйце, ванілін, молоко і все перемішайте.
4. В окремому посуді просійте разом борошно, соду, розпушувач і сіль.
5. Додайте борошно в збиту суміш, щоб вийшло рідке тісто.
6. Додайте в тісто вівсяні пластівці, корицю, родзинки, лимонну цедру і як слід все перемішайте. Додаємо вівсяні пластівці
7. Викладіть тісто ложкою на дечко. Робіть невеликі коржики, приблизно 4 см в діаметрі. Залишайте між печивом відстань близько 7 см, щоб воно краще пропікалися.
8. Випікайте біля 10 хвилин до утворення золотаво-коричневої скориночки.
Смачного!
Звертань: 1727
Фото дня
|
|
Вінниччина "Чечельницька весна" |
Вінничани у Києві Відродження музею М. Леонтовича, Галина Тарасюк на районній художній виставці разом з працівниками культури Теплицького району |
Згадай батьківщину
Віртуальний проект Товариства «Вінничани у Києві» створений для інтеграції київських вінничан, полегшення спілкування між ними, встановлення контакту та нових корисних знайомств.
Своїм завданням ми також вважаємо і збереження історії Вінниччини, популяризацію її культурних та духовних надбань, вшанування історичних місць та важливих подій, всісвітньо відомих постатей - вихідців з Вінниччини.
Пропонуємо Вам ознайомитись з цікавими матеріалами та історіями, які розміщені за посиланням нижче.
|
|