



|
Подільська кухня
28.03.2011 : Киев Голубці пісні!  |
Складові:
• 1 білокачанна капуста середніх розмірів
• 1 склянка сушених грибів
• 100-200 г шампіньйонів
• 1, 5 склянки гречки (або рису)
• 1 цибулина
• олія, сіль, перець чорний
1. З капусти вирізати качан, промити і помістити в окріп на 5-10 хвилин. Потім голівку розібрати на окремі листки, зрізати з них товсті прожилки, якщо треба, легенько відбити ручкою ножа або дерев’яною товкачкою.
2. Відварити сухі гриби до м’якості, зцідити, грибний бульйон відкласти вбік.
3. Шампіньйони потушкувати на олії, і разом з сухими грибами та цибулиною пропустити через м’ясорубку.
4. Крупу (гречку або рис) промити, залишити на 15-20 хвилин у теплій воді, потім процідити і сформувати фарш, приправити сіллю та перцем і добре перемішати.
5. На підготовлені листочки капусти покласти фарш і загорнути у вигляді рулетів чи конвертиків.
6. На дно казана або товстостінної каструлі помістити кілька капустяних листочків, на них тісно укласти голубці, залити все гарячим грибним бульйоном, накрити кришкою і на дуже повільному вогні тушкувати до готовності.
Смачного!
Звертань: 1793
Фото дня
|
|
Вінниччина "Чечельницька весна" |
Вінничани у Києві Відродження музею М. Леонтовича, Галина Тарасюк на районній художній виставці разом з працівниками культури Теплицького району |
Згадай батьківщину
Віртуальний проект Товариства «Вінничани у Києві» створений для інтеграції київських вінничан, полегшення спілкування між ними, встановлення контакту та нових корисних знайомств.
Своїм завданням ми також вважаємо і збереження історії Вінниччини, популяризацію її культурних та духовних надбань, вшанування історичних місць та важливих подій, всісвітньо відомих постатей - вихідців з Вінниччини.
Пропонуємо Вам ознайомитись з цікавими матеріалами та історіями, які розміщені за посиланням нижче.
|
|