



|
Подільська кухня
28.03.2011 : Киев Борщ пісний!  |
Складові:
• 1 невеликий буряк
• 300 г капусти (1/4 середнього качана)
• 3-4 невеликі картофелини (біля 400 г)
• 1 морквина
• 1 болгарський перець
• 3 ст. ложки квасолі
• 1 цибулина
• 200 г шампіньйонів
• 4-5 помідорів
• 2-3 зубчики часнику
• сіль
• чорний мелений перець
• свіжа зелень
• олія для обсмажування
• 3 лаврових листа
• 4-5 горошини духмяного перцю
1. Замочіть квасолю в 1 склянці води на декілька годин або на ніч. Потім воду злийте, залийте квасолю 3 літрами свіжої води, і варіть до напівготовності. Посоліть.
2. Дрібно наріжте цибулю і підсмажте її до золотавого кольору. Додайте до цибулі натерту на крупній тертці або нарізану дрібною соломкою моркву і пасеруйте ще 2-3 хвилини, потім перекладіть цибулю з морквою в каструлю. Додайте духмяний перець.
3. Наріжте картоплю кубиками і покладіть в каструлю до квасолі. Варіть близько 5 хвилин.
4. Нашаткуйте капусту і наріжте болгарський перець кубиками. Додайте в каструлю.
5. Натріть на крупній тертці або наріжте дрібною соломкою буряк, злегка обсмажте в 1 ст. л. олії. Коли буряк перестане бути жорстким, влийте 1/2 ст. ложку оцту (краще винного або яблучного), перемішайте і тушкуйте ще 5 хвилин на невеликому вогні, а потім перекладіть в каструлю.
6. Покладіть в каструлю лавровий лист.
7. Наріжте гриби часточками і обсмажте в олії на сковорідці декілька хвилин, періодично помішуючи. Коли вся рідина википить, додайте гриби в каструлю з борщем. Варіть ще 5 хвилин.
8. Обшпарте помідори кип’ятком, зніміть шкірки і натріть на терці. Приправте меленим перцем, перемішайте і покладіть в каструлю. Варіть 4-5 хвилин.
9. Додайте у борщ часник і зелень. Через 2 хвилини вимкніть вогонь, накрийте кришкою і дайте настоятися хвилин 20.
Смачного!
Звертань: 1709
Фото дня
|
|
Вінниччина "Чечельницька весна" |
Вінничани у Києві Відродження музею М. Леонтовича, Галина Тарасюк на районній художній виставці разом з працівниками культури Теплицького району |
Згадай батьківщину
Віртуальний проект Товариства «Вінничани у Києві» створений для інтеграції київських вінничан, полегшення спілкування між ними, встановлення контакту та нових корисних знайомств.
Своїм завданням ми також вважаємо і збереження історії Вінниччини, популяризацію її культурних та духовних надбань, вшанування історичних місць та важливих подій, всісвітньо відомих постатей - вихідців з Вінниччини.
Пропонуємо Вам ознайомитись з цікавими матеріалами та історіями, які розміщені за посиланням нижче.
|
|